● Krabju nūjiņas – 200 g,
● 3–4 vārītas olas,
● siers – 150 g,
● 3–4 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● majonēze.
Šādas nedaudz pikantas bumbiņas, kas apviļātas sarīvētās krabju nūjiņās un atgādina “Rafaello”, noderēs kā kārdinoša uzkoda svētdienīgākai maltītei.
Olas izvārīju cietas, atdzesēju un nolobīju. Tās pēc tam sarīvēju uz smalkās rīves, tāpat – arī sieru. Ķiploka daiviņas notīrīju un sasmalcināju spiedē. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju kopā ar sāli un pipariem pēc garšas un biezu majonēzi, cik šķita nepieciešams, lai masa nebūtu par šķidru. Tad no tās izveidoju nelielas bumbiņas. Uz smalkās rīves sarīvēju arī krabju nūjiņas un apviļāju tajās izveidotās siera un olu masas bumbiņas. Pirms baudīšanas tās vēl uz pāris stundām ievietoju ledusskapī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne