
● 1 ziedkāposts,
● 150 gramu šampinjonu, gaileņu vai citu sēņu,
● 1 sīpols,
● 2 ķiploka daiviņas,
● ½ maza cukīni,
● 100 gramu spinātu,
● 5 kaltēti tomāti eļļā,
● 5 mazi tomātiņi,
● ½ glāzes buljona,
● sāls,
● pipari, olīveļļa.
ZIEDKĀPOSTU atbrīvoju no zaļajām lapām un ziedkopas sakapāju smalkos gabaliņos, lai veidojas “rīsi”. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināju, cukīni sagriezu pusripiņās, šampinjonus – plāksnītēs. Smalkāk sagriezu arī kaltētos tomātus.
Pannā ar eļļu liku lēni cepties sīpolus un sēnes. Kad tie jau bija sacepušies, pievienoju ķiplokus un pacepu vēl kādu minūti. Tad pieliku ziedkāpostu “rīsus”, cukīni un kaltētos tomātus. Pielēju buljonu, ko pagatavoju no koncentrāta mazajā burciņā, uzliku pannai vāku un visu sautēju vismaz piecas minūtes. Pannā jābūt tikai pāris ēdamkarotēm šķidruma, – ja tas pilnībā novārījies, to varam nedaudz papildināt. Beigās pievienoju arī rupji sagrieztus spinātus un četrās daļās sagrieztus mazos tomātiņus. Ik palaikam apmaisot, sautēju, līdz spināti bija sašļukuši un tomātiņi izkarsuši.
- Brigita Skaistkalne