
● 500 mililitru 20 % skābā krējuma,
● 300 gramu vārītā iebiezinātā piena,
● 150 gramu jebkuru cepumu,
● 2 gatavi banāni,
● 25 grami želatīna,
● 120 mililitru auksta ūdens,
● kakao pulveris.
Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un atstāju uzbriest minūtes 10 – 15. Lielā bļodā skābo krējumu un vārīto iebiezināto pienu ar cukuru sakūlu viendabīgā masā. Banānus nomizoju un sagriezu puscentimetru biezās ripiņās. Cepumus ar rokām salauzīju nelielos gabaliņos. Uzbriedināto želatīnu maisot izšķīdināju, neļaujot uzvārīties, un iemaisīju skābā krējuma un iebiezinātā piena masā. Pievienoju arī sagatavotos banānus un cepumus. Visu vēl apjaucu un lēju ar dubultu pārtikas plēvīti izklātā ovālajā veidnē. Nolīdzināju virspusi un ievietoju kūku ledusskapī sastingšanai.
- Brigita Skaistkalne