Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Jau otro gadu Lizuma Augstajos kalnos notiek vērienīgas velosacensības

Aivars Dārznieks – gan sacensību organizators, gan dalībnieks. Foto: Agnis Melderis

Pagājušās nedēļas nogalē dabas parkā “Augstie kalni” Lizuma pagastā notika Latvijas Kausa MTB krosā 3.posms “Avoti Lizums XCO”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tieši tāpat kā pagājušajā gadā lizumnietis Aivars Dārznieks ar savu ģimeni un domubiedriem paveica lielu darbu, lai ļoti labā līmenī sagatavotu Latvijas kausa trešā posma trasi. Šis ir otrais gads, kad Lizumā notiek tik vērienīgas velosacensības.

“No Gulbenes novada es tikai vienīgais piedalījos 3.posmā, un kopumā šogad dalībnieku bija nedaudz mazāk kā pērn. Ieradās vairāk nekā 90. Pats paliku 5.vietā gan kopvērtējumā, gan savā vecumā grupā. Trase bija uzlabota, atjaunota, vietām tā bija grūtāka. Trase – tie ir tikai kalni un lejas, un tikai mežs. Lizumā tam ir ideāla vieta, lai šādu trasi izveidotu, un, kā braucēji atzīst, tad tā ir viena no labākajām, ja ne pati labākā, trase Latvijā, kas pieejama,” stāsta Aivars.

Aivaram Dārzniekam šī sezona nav tik laba kā iepriekšējā. Iemesls – veselības problēmas, kas liedz pieslēgties sportošanai ar pilnu jaudu. “Kas attiecas uz šo posmu, tad vēl iepriekšējā dienā izskatījās, ka nevarēšu piedalīties, bet beigās organisms tomēr atļāva braukt,” saka Aivars Dārznieks. Foto: Agnis Melderis

Runājot par to, vai nākamgad arī Lizumā pulcēsies kalnu riteņbraucēji, Aivars saka: “Strādāsim pie tā. Viss atkarīgs no atbalsta. Gulbenes novada pašvaldība ir atbalstījusi, līdz ar to viss ir bijis veiksmīgi. Pašvaldība divus gadus ir atbalstījusi, lai mēs varētu noorganizēt šādas sacensības. Arī uzņēmums SIA “Avoti” atbalstīja. Izmaksas, lai noorganizētu šādas sacensības, ir lielas. Es privāti nevaru atļauties ko tādu noorganizēt. Viņiem ir finansiālā daļa, man savukārt melnais darbiņš – trases sagatavošana. Un, ja kopā to izdarām, tad sanāk. Darbs pie trases sākās pavasarī. Pagājušā gada rudenī bija spēcīgi vēji un daudzi koki tika sagāzti. Bija trīs reizes vairāk darba, kamēr atbrīvojam trasi no kokiem.”

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet