Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

REKLĀMA: Droša auto preču iegāde internetā: Kas par to jāzina?

Vēlme ietaupīt naudu iegādājoties preces internetā, var izvērsties arī par tās zaudēšanu, tādēļ ir ļoti nopietni jāizvērtē interneta vietnes drošums. Skaidrs, ka ekonomiskās krīzes iespaidā sarosīsies arī krāpnieki, kuri dažādas preces piedāvās iegādāties krietni lētāk. Ja tomēr piedāvājums šķiet ļoti vilinošs, obligāti ir jāizvērtē visi drošības aspekti, kas ir: maksāšanas iespējas, preces atgriešanas un piegādes veidi. Tāpat jāmeklē lietotāju atsauksmes un der pārliecināties – vai šāds interneta veikals vispār ir reģistrēts un kur tas atrodas.

Interneta veikals 220.lv ikvienam lietotājam garantē drošus pirkumus un preču piegādi.

Kā droši iegādāties auto preces?

Pirmais, par ko domā ikviens autobraucējs, ir riepu nomaiņa. Lai iegādātos savam spēkratam nepieciešamās vasaras riepas interneta veikalā, jāizvēlas pareizais riepu izmērs, kā arī braukšanas stilam un biežumam piemērots protektors.

Kā labāk izvēlēties riepas?

Lai atrastu piemērotāko variantu, var noteikt maksimālo cenas robežu un spēkratam atbilstošu riepu izmēru. Ja skaidri zināt, ka vēlaties iegādāties konkrēta zīmola riepas, var arī meklēt pēc šāda kritērija. Lai nekļūdītos, rūpīgi jāizpēta preces aprakstā norādītais marķējums un kritiski jāizvērtē: vai tās ir piemērotākās un labākās manai automašīnai!

Jāizvēlas pareizais disku diametrs, riepu platums un profils, ātruma un kravnesības indekss, kā arī degvielas patēriņa efektivitāte, ārējā trokšņa līmenis un saķere ar slapju virsmu. Pēdējie trīs parametri tiek vērtēti skalā no A (visefektīvākais) līdz G (neefektīvākais).

Jāizvērtē arī riepu iedalījums pēc to klases. Budžeta klases riepas būs vislētākās, tomēr ne vienmēr to kvalitāte atbildīs braukšanas vajadzībām. Šādi modeļi piemēroti cilvēkiem, kas ar auto pārvietojas reti vai tikai pa labām ielām pilsētā.

Vidējās klases riepu modeļi ir izturīgāki un kvalitatīvāki, bet biznesa klases riepām ir lielāka veiktspēja. Premium klases riepas būs piemērotas gariem un biežiem braucieniem. Lai arī tās ir salīdzinoši dārgākas, tās tik ātri nenodils, īpaši jau vasaras karstumā, un kalpos ilgāk.

Vissezonas vai vasaras riepas?

Var rasties arī jautājums: iegādāties vissezonas vai vasaras riepas? Tas atkarīgs gan no laika apstākļiem, gan no braukšanas intensitātes. Ja ikdienā jābrauc regulāri un braucieni ir gari, labāk izvēlēties vasaras riepas. To gumija ir speciāli izstrādāta laika apstākļiem, kad termometra stabiņš rāda pat +30º.

Iegādājoties auto riepas drošos un zināmos interneta veikalos varēsiet izvairīties no riska, ka tās ir deformējušās vai pat saplaisājušas. Lielie interneta veikali riepas uzglabā atbilstoši noteikumiem, ko nevar pārbaudīt šaubīgās interneta vietnēs.

Pirms jaunu riepu iegādes izvērtējiet arī auto diskus, lai veicot riepu nomaiņu nenākas konstatēt, ka tie ir savu laiku nokalpojuši un nepieciešami jauni. Auto disku izvēlē nepieciešams izvērtēt riteņu diska izmēru, skrūvju skaitu un attālumu, kā arī iznesumu. Svarīga ir arī diska celtspēja, platums un centra izmērs.

Citas auto preces

Sagatavojot spēkratu vasaras sezonai pārbaudiet arī eļļas. Vispirms jau motoreļļu, ko izvēlieties, ņemot vērā auto ražotāja norādījumus, konkrēti vasaras sezonai. Mūsu piedāvājumā ir dažādu zīmolu, kā Mobil vai Liqui Moly motoreļļa, kas ir izpelnījušās augstu pircēju atzinību. Jāizvērtē arī bremžu eļļas un citu auto šķidrumu atbilstība.

Siltajā laikā būs nepieciešami arī sezonai atbilstoši automašīnas kopšanas līdzekļi, gaisa atsvaidzinātāji un vējstiklu šķidrumi, tādēļ laicīgi padomājiet arī par to iegādi.

Beidzoties aukstajai sezonai ir jāpārbauda arī auto logu slotiņas, vai tās nav sabojājis sals. Mūsu piedāvājumā atradīsiet stikla tīrītāju spoilerus, ko var raksturot kā ērti uzstādāmus, izturīgus un klusus. To galvenā priekšrocība ir augsti pašlīpoša saķere.

Rāmja stikla tīrītāji ir lētāki, taču nav tik izturīgi, savukārt bezrāmja stikla slotiņas ir zemākas un mazāk aizsedz vējstiklu, kas ir svarīgs ceļa pārredzamības aspekts. Der atcerēties, ka izvēloties auto logu slotiņas, ir jānoskaidro to pareizais izmērs. Tāpat interneta veikalā 220.lv var iegādāties arī stiklu tīrītāju gumijas.

Lai automašīna kalpotu ilgi, neradot liekus izdevumus, to nepieciešams rūpīgi kopt un sekot līdzi tās tehniskajam stāvoklim. Nopietni izvērtējiet sezonai nepieciešamo auto preču piemērotību savam spēkratam!

Vēlam drošus pirkumus!

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.