
● 400 gramu gaileņu,
● 1 sīpols,
● 4 kartupeļi,
● 2 burkāni,
● 1 cukīni,
● sāls,
● pipari,
● šķipsna rīvēta muskatrieksta,
● timiāns,
● lauru lapa,
● augu eļļa,
● nedaudz sviesta,
● pētersīļu lapiņas.
Gailenes iztīrīju, sagriezu un kopā ar sasmalcinātu sīpolu cepu augu eļļā nelielā karstumā apmaisot, līdz sēnēm izdalījies mitrums un ar sīpoliem tās bija viegli apcepušās. Tad katlā tām pārlēju litru ūdens, pievienoju nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus un skaidiņās sarīvētus burkānus. Piekaisīju sāli un piparus un vārīju apmēram desmit minūtes. Pēc tam pieliku skaidiņās sarīvētu cukīni, lauru lapu, timiānu un muskatriekstu. Vārīju vēl 5-10 minūtes. Kad dārzeņi bija gatavi, noņēmu zupu no uguns un iemaisīju sakapātus pētersīļu zaļumus un sviestu.
- Brigita Skaistkalne