Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Biezpiena krēms ar zemenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 250 gramu biezpiena,

● 75 grami cukura,

● 300 gramu zemeņu,

● 3 ēdamkarotes olu liķiera,

● vaniļas cukurs,

● 200 mililitru saldā krējuma,

● 1 tējkarote želatīna.

Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju. Biezpienu, lai tas nebūtu graudains, ar kartupeļu stampājamo sietiņu saberzu viendabīgā masā. To pašu rīku izmantoju arī zemenēm, lai tās nebūtu jāberž caur sietu. Biezpienam pieliku ogu biezeni, cukuru un vaniļas cukuru garšai, pielēju arī olu liķieri un visu sajaucu. Pievienoju uzbriedināto un neuzvārot izšķīdināto želatīnu. Atsevišķi saputoju saldo krējumu un iecilāju biezpiena un ogu masā. To liku stikla trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Pēc tam rotāju ar svaigām zemenēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.