● 560 gramu kabaču,
● 170 gramu saldo piparu,
● 270 gramu tomātu,
● 100 gramu burkānu,
● 130 gramu sīpolu,
● 2 ķiploka daiviņas,
● 1 ēdamkarote tomātu pastas,
● 1 tējkarote sāls,
● 1/8 tējkarotes maltu melno piparu,
● 1 tējkarote kaltētu itāļu garšvielu,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas.
Šāds dažādu dārzeņu salikums garšo gan karsts, gan arī atdzisis. Krāsains un veselīgs. Tie, protams, nav jāsver līdz grama precizitātei, proporcijas varam mainīt pēc savas garšas, dažu ēdāju nīsto papriku vai sīpolus pat nepieliekot. Šoreiz, šo ēdienu gatavojot, pievienoju vēl arī nelielu baklažānu. Sīpolus un burkānus nomizoju, sīpolus sagriezu kubiņos, burkānus, kā arī sarkano saldo piparu – stienīšos. Dziļajā pannā uzkarsētā augu eļļā apmaisot uz nelielas uguns vispirms apcepu sīpolus un burkānus, līdz tie kļuva mīksti. Tad pievienoju ceturtdaļripiņās sagrieztus jaunos kabacīšus un baklažānu, kā arī saldos piparus. Cepu apjaucot visu vēl minūtes septiņas.
Tomātiem novilku miziņas, tos sagriezu palielos kubiņos. Notīrīju un sasmalcināju ķiplokus. Tomātus, ķiplokus, tomātu pastu un kaltētās garšvielas arī pievienoju pannā pie pārējām sastāvdaļām, piekaisīju sāli un piparus. Visu labi samaisīju un sautēju ēdienu līdz gatavībai vēl minūtes desmit.
- Brigita Skaistkalne