Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 3.31 m/s, D-DA vēja virziens

Labu apetīti! Tomātu maizītes ar baziliku

Foto: Brigita Skaistkalne

● Tomāti,

● svaiga bazilika lapiņas,

● olīveļļa,

● sāls,

● malti pipari,

● bagete vai čabata.

Pamatam sagriezu šķēlēs čabatu, taču izmantot varam arī bageti, tostermaizi, kaut vai svaigu baltmaizi. Tikai šķēlītes vispirms labāk apcept vai apgrauzdēt – ar vai bez taukvielām, uz pannas vai cepeškrāsnī –, lai maizītes paliktu kraukšķīgas un zem pildījuma neizmirktu. Tomātu nomazgāju, apsusināju un ar asu nazi sagriezu mazos kubiciņos. Pievienoju smalki saplucinātas svaiga bazilika lapiņas, nedaudz olīveļļas, sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisīju un izliku uz apceptajām maizes šķēlītēm. Rotājumam – bazilika lapiņas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.