
● 200 gramu makaronu,
● 200 gramu sviesta pupiņu,
● 1 baklažāns,
● augu eļļa,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 200 gramu ķirštomātiņu,
● ½ glāzes baltvīna,
● sāls,
● pipari,
● timiāns,
● siers “Mozzarella”.
TRĪSKRĀSU makaronus izvārīju pēc norādījumiem uz iepakojuma un nokāsu. Sviesta pupiņām nogriezu galiņus, sagriezu pākstis gabaliņos un izvārīju pasālītā ūdenī. Sagrieztas pupiņu pākstis varam pievienot katlā arī dažas minūtes pirms makaronu vārīšanas beigām, tad visu nokāst, nedaudz ūdens neizlejot un atliekot. Baklažānu sagriezu gabaliņos un minūtes 20 paturēju sālsūdenī, tad noskaloju un nospiedu lieko šķidrumu. Tos apmaisot pannā ar augu eļļu cepu, līdz kļuva mīksti. Tad pievienoju spiedē sasmalcinātus ķiplokus un pusi pārgrieztu ķirštomātiņu. Piekaisīju sāli, piparus, kaltētu timiānu, pārlēju baltvīnu un apmaisot cepu, līdz lielākā daļa šķidruma bija novārījusies. Nu iemaisīju izvārītos makaronus un pākšu pupiņas, kā arī pielēju nedaudz saglabātā vārīšanas ūdens. Pievienoju arī pārējās ķirštomātiņu pusītes, piekaisīju vēl nedaudz sāls un piparu pēc garšas. Ēdienu papildināju ar mazajām siera “Mozzarella” bumbiņām. Varam izmantot arī lielo siera bumbu, to saplēšot gabaliņos.