
• 200 gramu 5 – 9 % biezpiena,
• 1 banāns,
• 3 ēdamkarotes miltu un vēl nedaudz apviļāšanai,
• 1 ola,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas.
Bļodā biezpienam piesitu olu un ar dakšiņu rūpīgi samaisīju un izspaidīju, lai nepaliek kunkuļi. Piesijāju miltus un atkal samaisīju. Banānu nomizoju un sagriezu ripiņās. No biezpiena mīklas veidoju bumbiņas un uz miltiem izkaisītas virsmas ar pirkstiem saplacināju. Katra plāceņa centrā liku pa banāna ripiņai un, saņemot mīklas stūrus uz centru un izlīdzinot, izveidoju pildītus plāceņus, kopumā septiņus. Tos pannā ar uzkarsētu augu eļļu cepu uz vidējas uguns pa vairākām minūtēm no katras puses, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Ja nu tiešām vēlamies vairāk salduma, tos varam baudīt kopā ar svaigu medu.