Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Konservētu turku zirņu salāti ar lasi

Foto: Brigita Skaistkalne

• 400 gramu kārba konservētu turku zirņu,

• 250 gramu kuprlaša konservu,

• 1 liels tomāts,

• 1 svaigs gurķis,

• ½ sarkanā sīpola,

• pētersīļu zaļumi,

• 2 ēdamkarotes olīveļļas,

• 1 ēdamkarote citrona sulas,

• sāls,

• 1 tējkarote graudaino sinepju,

• pipari.

Turku zirņus noskaloju aukstā ūdenī un notecināju. Konservēto lasi ar dakšiņu sasmalcināju. Gurķi nomizoju un, tāpat kā tomātu, sagriezu nelielos kubiņos, bet sarkano sīpolu – smalkās strēmelītēs. Sasmalcināju pētersīļu lapiņas. Visas sagatavotās sastāvdaļas savienoju lielākā bļodā. Vēl tikai bija jāpagatavo mērcīte. Šim nolūkam izmantoju eļļu no laša konserviem, tai pielēju citrona sulu, pieliku graudainās sinepes un pēc garšas piemaisīju sāli un piparus. Mērci pārlēju salātiem bļodā un visu uzmanīgi sajaucu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.