Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Zupa ar kabačiem un kausēto sieru

Foto: Brigita Skaistkalne

• 300 gramu kabaču,

• 150 gramu kartupeļu,

• 2 – 3 tomāti,

• 1 burkāns,

• 2 ķiploka daiviņas,

• 140 gramu kausētā siera,

• 20 gramu sviesta,

• sāls,

• malti melnie pipari,

• dilles,

• 1,3 litri ūdens.

Kartupeļus un burkānus nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos, tāpat – arī nomizotu kabaci un tomātus. Ķiplokus sasmalcināju. Katlā izkausēju sviestu un vispirms tajā liku kartupeļus, burkānus un ķiplokus. Te pievienoju vēl arī sagrieztu selerijas kātu. Visu uz vidējas uguns apmaisot apcepu minūtes piecas. Tad pieliku kabačus un tomātus, pielēju ūdeni un vārīju apmēram desmit minūtes. Pēc tam zupai pievienoju kausēto sieru, kā arī sviestā saceptas gailenes. Piekaisīju sāli un piparus un vārīju vēl minūtes piecas, līdz siers bija izkusis. Gatavajai zupai pārkaisīju sasmalcinātus svaigu diļļu zaļumus.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.