
• 300 gramu kabaču,
• 150 gramu kartupeļu,
• 2 – 3 tomāti,
• 1 burkāns,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 140 gramu kausētā siera,
• 20 gramu sviesta,
• sāls,
• malti melnie pipari,
• dilles,
• 1,3 litri ūdens.
Kartupeļus un burkānus nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos, tāpat – arī nomizotu kabaci un tomātus. Ķiplokus sasmalcināju. Katlā izkausēju sviestu un vispirms tajā liku kartupeļus, burkānus un ķiplokus. Te pievienoju vēl arī sagrieztu selerijas kātu. Visu uz vidējas uguns apmaisot apcepu minūtes piecas. Tad pieliku kabačus un tomātus, pielēju ūdeni un vārīju apmēram desmit minūtes. Pēc tam zupai pievienoju kausēto sieru, kā arī sviestā saceptas gailenes. Piekaisīju sāli un piparus un vārīju vēl minūtes piecas, līdz siers bija izkusis. Gatavajai zupai pārkaisīju sasmalcinātus svaigu diļļu zaļumus.