Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Cūkgaļa ar kabačiem tomātu mērcē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 600 gramu liesas cūkgaļas,

• 800 gramu kabaču,

• 450 gramu sarīvētu tomātu,

• 1 ēdamkarote balzametiķa,

• 2 ēdamkarotes olīveļļas,

• 2 ķiploka daiviņas,

• ½ tējkarotes kaltētu ķiploku,

• ½ tējkarotes kaltēta bazilika,

• ½ tējkarotes kaltētas raudenes,

• sāls,

• malti melnie pipari.

LIESU cūkgaļu ar nelielu speķa maliņu sagriezu šķēlēs un izklapēju. Uzkaisīju sāli un piparus un pannā ar uzkarsētu eļļu tās no abām pusēm apcepu uz straujas uguns, līdz kļuva zeltaini brūnas. Tad gaļu no pannas noņēmu. Tajā pašā pannā pēc tam dažas minūtes cepu nomizotus un ceturtdaļripiņās sagrieztus kabačus, tiem pievienoju sasmalcinātus ķiplokus un pacepu vēl minūti. Pielēju balzametiķi un labi samaisīju. Uz rupjās rīves sarīvēju tomātus, tādējādi atbrīvojoties no miziņām, un arī pievienoju pannā. Piekaisīju kaltētus ķiplokus, baziliku un raudeni un uzvārīju. Piemetu sāli un piparus. Nu pannā no šķīvja pārliku apceptās gaļas šķēles un zem vāka visu kopā sautēju uz vidējas uguns līdz gatavībai – apmēram desmit minūtes. Pēc tam ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.