
• 1 lavaša loksne,
• 1 – 2 āboli,
• sviests,
• cukurs,
• kanēlis,
• saldais biezpiena sieriņš (pēc izvēles).
120 gramu lavaša taisnstūrveida plāksni ar šķērēm sagriezu astoņās vienādās daļās – mazākos taisnstūros. Pildījumam nomizoju vienu ļoti lielu saldskābu ābolu un sagriezu mazos gabaliņos. Pannā uz plīts izkausēju pikucīti sviesta, liku tur sagrieztos ābolus, piekaisīju mazliet cukura, kanēli garšai un apmaisot karsēju, līdz gabaliņi kļuva mīksti. Pēc tam lavaša plāksnītes pa vienai nedaudz apslacīju ar ūdeni, lai tās labāk pakļautos locīšanai, liku krietnu karoti sagatavoto ābolu un – pilnai laimei – vēl arī ceturtdaļu vaniļas biezpiena sieriņa šokolādes glazūrā. Lavaša malas uzlocīju un tad satinu kopā ar pildījumu tā, lai tas paliktu iekšpusē, – līdzīgi kā pildītajām pankūkām. Pannu nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un cepu pildītās sagataves vispirms no vienas, tad no otras puses, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un veidojās kraukšķīga garoziņa. Pārkaisīt ar pūdercukuru jau būtu lieki. Vai arī ne…