Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Vīnogu, auzu pārslu un krēmsiera deserts

Foto: Brigita Skaistkalne

• Krēmsiers,

• auzu pārslas,

• sviests,

• cukurs,

• vīnogas,

• dzērvenes,

• medus.

Pannā izkausēju krietnu pikucīti sviesta, uzbēru auzu pārslas – apmēram 100 gramu – un uz lēnas uguns maisot apbrūnināju, tad pakāpeniski pievienoju arī pāris ēdamkarotes cukura un karsēju, līdz tas karamelizējās. (Šoreiz lietoju aromātisko farīna cukuru, ko labi varam izmantot dažādos saldēdienos un televīzijas raidījumā slavēja pat šefpavārs.) Pārslas noņēmu no uguns un atdzesēju, laiku pa laikam apmaisot. Krēmsieram cukuru vairs nepievienoju, jo kārtojumam sagatavoju arī medotas ogas. Nelielas vīnogas – diemžēl tumšās bija ar kauliņiem – un purva dzērvenes nomazgāju, apsusināju un samaisīju ar pāris ēdamkarotēm medus, tad uzkarsēju un pēc tam atdzesēju. Nu varēju stikla glāzēs iekaisīt karamelizētās auzu pārslas, virsū izlikt medotās ogas un pēc tam kārtu krēmsiera, tad – atkal pārslas un ogas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.