● 1 cāļa krūtiņas fileja,
● ½ vidēja lieluma kabacīša,
● liels kartupelis,
● zaļumi,
● ola,
● milti – 3–4 ēd.k.,
● majonēze – 2 ēd.k.,
● sāls,
● pipari,
● 3–4 šampinjoni,
● augu eļļa.
Mazu kabacīti un nomizotu kartupeli sarīvēju uz rupjās rīves un sulu nospiedu. Maltajai gaļai un rīvētajiem dārzeņiem pievienoju olu, majonēzi, miltus, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisīju. Te vēl varam pielikt sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, kā arī citas iecienītas garšvielas.
Palieli šampinjoni būtu jāsagriež plānās plāksnītēs un nelielā augu eļļas daudzumā jāapcep no vienas puses, tad jāapgriež un tūlīt pat uz katras sēnītes jāliek pa ēdamkarotei pagatavotās gaļas un dārzeņu masas tā, lai veidojas kotletītes. Šoreiz svaigo šampinjonu man nebija, tādēļ izmantoju jau sagrieztus konservētos. Burciņā gan bija grūti atrast skaistas, lielas un vienādas sēņu plāksnītes, tādēļ pannā liku pa vairākām mazākām, ko pārsedzu ar kotlešu masu. Tās cepu kā parasti – no abām pusēm līdz gatavībai. Galdā, protams, kotletītes liekamas tā, lai sēnes būtu virspusē.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 03.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties