Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+6° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Labu apetīti! Biezpiena mīklas vafeles

Foto: Brigita Skaistkalne

 180 gramu biezpiena,

 2 olas,

 50 gramu kausēta sviesta,

 50 mililitru piena,

 3 ēdamkarotes cukura,

 120 gramu miltu,

 1 tējkarote cepamā pulvera,

 šķipsna sāls.

Biezpienu saberzu kopā ar cukuru, piesitu olas un samaisīju. Tad pielēju pienu un izkausētu sviestu. Masu atkal samaisīju, pēc tam iesijāju miltus ar cepamo pulveri un piebēru sāli. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē. Tad atvēru uzkarsēto plītiņu un mīklu ar karoti liku uz tās apakšējās virsmas, taču ne līdz malām, plītiņu aizvēru, kādu laiku vēl mazliet piespiedu, lai mīkla izdalās vienmērīgāk, un cepu dažas minūtes, līdz vafeles kļuva zeltaini brūnas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.