Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Lavaša un divu sieru “rozītes”

Foto: Brigita Skaistkalne

1 lavaša loksne,

tomātu mērce,

kausētais siers šķēlēs,

pusžāvētā vai vārītā desa,

siers rīvēšanai.

Taisnstūrveida lavaša plāksni vispirms pārsmērēju ar tomātu mērci, taču derēs arī kečups vai tomātu pasta. Te vēl varam uzkaisīt kādu kaltēto garšvielu maisījumu. Tad pārsedzu ar kausētā siera šķēlēm, pirms tam tās atbrīvojot no iesaiņojuma. Nu kārta plānām desas ripiņām. Arī šeit brīva izvēle – gan pusžāvēto, gan vārīto desu, gan arī plānas kūpināta bekona šķēlītes te varam izmantot. Pēc tam visu kopā, sākot no vienas malas, satinu stingrā ruletē. To savukārt sagriezu šķēlēs. Tās izkārtoju pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu, pa virsu ruletītēm vēl uzkaisīju rīvētu sieru, uzliku pannai vāku un cepu, līdz siers sāka kust. Labi garšoja gan siltas, gan arī jau atdzisušas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.