Svētdiena, 21. decembris
Toms, Tomass, Saulcerīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, Z-ZR vēja virziens

Labu apetīti! Banānu un šokolādes deserts ar putukrējumu

Foto: Brigita Skaistkalne

 2 – 3 banāni,

 100 gramu tumšās vai piena šokolādes,

 200 mililitru saldā krējuma,

 cukurs pēc garšas.

Tumšo šokolādi salauzīju gabaliņos un izkausēju. Iesaka gan to darīt ūdens peldē, taču arī bļodiņā uz nelielas uguns, apmaisot un pieskatot, tas izdodas. Pēc tam šokolādi padzesēju.

Trīs banānus nomizoju, sagriezu gabalos un ar mietveida blenderi sablendēju, pēc tam pielēju izkausēto šokolādi un atkal blendēju, līdz masa kļuva krēmveidīga un gaisīga. To sadalīju stikla trauciņos un ievietoju ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam saldo krējumu saputoju kopā ar nelielu daudzumu pūdercukura un vaniļas cukuru pēc garšas. Šokolādes un banānu krēmu trauciņos pārliku ar balto putojumu un rotāju ar mandarīnu daiviņām un dzērveņu ogām.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.