
• 3 vārītas olas,
• 1 svaigs gurķis,
• 200 gramu krabju nūjiņu,
• 100 gramu siera,
• 2 – 3 ēdamkarotes majonēzes,
• sāls pēc garšas.
Svaigo gurķi nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Izlīdzināju bļodas, kurā gatavoju šos salātus, apakšā un pārsmērēju ar plānu majonēzes kārtiņu. Krabju nūjiņas iztinu no plēvītēm un arī sarīvēju. Tā bija otrā kārta, un tai pāri – majonēzes “sietiņš”. Olas nolobīju no čaumalām un sarīvēju uz rupjās rīves – tas bija trešais slānis. Un atkal pāri nedaudz majonēzes. Visu vienmērīgi pārkaisīju ar rīvētu sieru, greznoju ar zaļumiem un no gurķa mizas izgrieztām lapiņām. Rotājumam un košumam – arī kāda dzērveņu odziņa.