Ceturtdiena, 25. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+3° C, vējš 4.47 m/s, ZR vēja virziens

Labu apetīti! Svētku salātu vainadziņš

Foto: Brigita Skaistkalne

300 gramu kūpinātas vistas krūtiņas,

1 kārbiņa konservētas kukurūzas,

3 vārītas olas,

1 kārba konservētu ananasu,

100 gramu siera,

majonēze pēc vajadzības,

sāls,

pipari.

Kūpinātu vistas girosu sagriezu nelielos kubiņos. Olas nolobīju. Atsevišķi sarīvēju kā baltumu, tā dzeltenumu. Sarīvēju arī sieru. Ananasu riņķīšus notecināju un sagriezu nelielos gabaliņos. Lēzenā šķīvja vidū ieliku burciņu un apkārt veidoju salātu pirmo kārtu – kūpināto vistas gaļu, kam uzspiedu smalku majonēzes “restīti”, ko pēc tam izlīdzināju. Tad kārtām – konservētā kukurūza, olu dzeltenumi, pēc tam – ananasi, rīvētais siers. Katru kārtu nedaudz pārsmērēju ar majonēzi tā, lai netiek par šķidru. Vainadziņa virspusi pārkaisīju ar olas baltumiem un greznoju ar diļļu un pētersīļu zaļumiem, ķiršu tomātiņiem un odziņām. Te varam likt lietā radošo izdomu. Pēc tam šķīvi vēl ievietoju ledusskapī, lai salātu garšas savilktos un tie kļūtu stingrāki.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.