Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Nobalso par “Sinoles nama” pārdošanas cenu

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Par 12 400 eiro tiks pārdots Gulbenes novada pašvaldības īpašums “Sinoles nams” Lejasciema pagasta Sinolē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gulbenes novada domes 25.jūlija sēdē par to nobalsoja 11 deputāti, pret balsoja Atis Jencītis un Intars Liepiņš. Balsošanas brīdī klāt nebija Lāsmas Gabdulļinas un Daumanta Dreiškena.

Cenu īpašumam noteicis pašvaldības algotais sertificētais neatkarīgais vērtētājs – Rēzeknes SIA “Dzieti”. “Sinoles nama” iegādē pirmpirkuma tiesības būs zemes īpašniekam, kas ir fiziska persona.

Deputāti pirms lēmuma pieņemšanas daudz diskutēja. “Nevar būt tā, ka divstāvu mūra ēka maksā tikpat, cik dzīvoklis,” sacīja deputāts Atis Jencītis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kolēģis Normunds Audzišs piekrita, ka ēka var likties vērtīga, bet, ja paskatās pa Latviju, redzams, ka ļoti daudz vērtību vienkārši iet bojā.

Skaidrību par pārdodamā īpašuma stāvokli ieviesa Lejasciema pagasta pārvaldes vadītājs Māris Milns, kurš teica: “Mājai ir kokskaidu granulu apkures katls, bet aukstā laikā mēs vispār nespējām pietiekami sakurināt. Tur neatliekamās medicīniskās palīdzības punkta darbinieki sēdēja pie elektriskajiem radiatoriem. Tāpat arī bibliotekāre (ēkā bija arī Sinoles bibliotēkai atvēlētās telpas – red.) slēdza elektriskos sildītājus. Otra lieta – kanalizācijas mājai nav. Tur ir nosēdaka. Pieslēgums centralizētajam ūdensvadam ir. Īstenībā mēs šo māju gribējām pārdot vēl tad, kad bija Lejasciema pagasta padome. Piedāvājām, un šis ir pirmais gadījums, kad vispār kāds izrāda interesi. Turklāt zemes (uz kuras atrodas minētā ēkā – red.) īpašnieks nekad nav prasījis no pašvaldības nomas maksu (sakarā ar tai piederošo ēku – red.). Šis ir gadījums, kad ēku varētu pārdot, jo ziemā ēkas uzturēšanas izmaksas ir pāri 20 000 eiro. Pašvaldībai tā māja nav vajadzīga.”

Jau vēstīts, ka visa “Sinoles nama” ēka kopumā nav izmantota 20 gadus, izmantotas ir tikai atsevišķas telpas. Ēkā agrāk atradās Gulbenes novada bibliotēkas Sinoles grāmatu apkalpošanas punkts un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta punkts. Tie pārvietoti uz pašvaldības īpašumu “Gaujmalas”–2 Sinolē.

“Sinoles nams” celts 1969.gadā un ir tipiska padomju laika būve. Saskaņā ar “Lursoft” datiem, kur izmantoti Valsts zemes dienesta dati, “Sinoles nama” kadastrālā vērtība uz 1.janvāri bija 19 125 eiro. Ēka aizņem 814,24 kvadrātmetrus. “Sinoles nams” atrodas uz fiziskai personai piederoša zemesgabala “Kurmi-4”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

  1. Cik vēl ir pašvaldībai nevajadzīgu ēku par kurām tādi cipari aiziet uzturēšanai? Gulbene izskatās ļoti bagāta,ja jau 20 gadus tur ne kā nav un maksā uzturēšanu par dažām telpām.

    10
    2
  2. Jāpārdod, tikai cena šķiet par lielu, cerams jaunajiem saimniekiem viss izdosies!

    4
    3
  3. Šis ir kādreizējais Sinoles kultūras nams. Tajā notika koncerti, dažādi pasākumi, pašdarbnieku mēģinājumi. Divas reizes nedēļā tur tika demonstrētas kinofilmas. Blakus namam atrodas piemiņas akmens, kurā iemūžināts kādreizējā kolhoza ” Rainis” nosaukums.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş