Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Sviesta pupiņas ar cāļa fileju un tomātiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● Cāļa fileja – 400–500 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sviesta pupiņas – 300 g,

● 4 tomāti,

● 1 neliels puravs,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 ķiploka daiviņas,

● sāls,

● pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● dilles,

● pētersīļi,

● baziliks,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sviests apcepšanai.

Uz tirgu bieži nesanāk doties, taču nesen, ieraudzījusi sviesta pupiņu pākstis, tās iegādājos, lai gan vēl nezināju, kādam ēdienam tās izmantošu. Bet izmēģināju pat divas receptes. Ļoti garda maltīte izdodas, ja pupiņas gatavojam kopā ar cāļa fileju, taču, ja tās nav, varam iztikt un sastāvdaļu klāstā, pat neievērojot norādītās proporcijas, iekļaut tikai dārzā izaugušo, bez gaļas.

CĀĻA FILEJAS noskaloju, apsusināju un sagriezu gabaliņos. Tos apcepu uz pannas nelielā augu eļļas daudzumā, piekaisot arī sāli un piparus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sviesta pupiņu pākstis nomazgāju. Nogriezu tām galiņus, pākstis sagriezu divās trijās daļās un izvārīju pasālītā ūdenī. Pēc tam nokāsu un apcepu sviestā.

Uz tuvējo veikalu pēc purava devos īpaši, taču jau otro reizi – atkal nekā… Kad man tos nevajag, tad puravi tirgošanā ir, taču, kad tie nepieciešami, –
nav. Nācās vien aizvietot ar šalotes sīpolu. To nomizoju un sagriezu, pēc tam apcepu sviestā. Tomātus sagriezu plānās daiviņās un atsevišķi apcepu, pievienojot spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Pēc tam visas sagatavotās sastāvdaļas pannā savienoju un vēlreiz, jau kopā, uzkarsēju. Gatavajam ēdienam pārkaisīju sasmalcinātus zaļumus. Labi garšoja ar apceptu maizīti.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.