DRUMSTALĀM:
● 250 gramu miltu,
● 150 gramu sviesta,
● 60 gramu cukura,
● šķipsniņa sāls,
● vaniļas cukurs,
● 20 gramu pūdercukura.
PILDĪJUMAM:
● 500 gramu tumšo plūmju,
● 400 gramu biezpiena,
● 1 ola,
● 80 gramu cukura,
● 25 grami kukurūzas cietes,
● vaniļas cukurs.
VISMAZ REIZI SEZONĀ kāda garda kāruma pagatavošanai cenšos izmantot plūmes. Šoreiz izcepu drumstalu pīrāgu ar biezpiena pildījumu.
Vispirms pagatavoju drumstalas. Bļodā ar putojamo slotiņu samaisīju izsijātus miltus kopā ar parasto un vaniļas cukuru, kā arī sāli. Pievienoju kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un saberzu visu drumstalās. Bļodu ievietoju ledusskapī.
Irdenu vidēji treknu biezpienu ar rokas blenderi saputoju kopā ar parasto un vaniļas cukuru un olu krēmveidīgā masā. Pēc tam iemaisīju kukurūzas cieti – apmēram vienu ēdamkaroti.
Plūmes nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Izjaucamo 22 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un izlīdzināju tajā mazliet vairāk nekā pusi drumstalu un viegli piespiedu, lai veidojas kūkas pamatne. Virsū izlīdzināju biezpiena krēmu, pēc tam izkārtoju plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārkaisīju ar atlikušajām drumstalām – tās nesaspaidīju. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram stundas gardums bija gatavs. To atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.
- Brigita Skaistkalne