Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Drumstalkūka ar biezpienu un plūmēm

Foto: Brigita Skaistkalne

DRUMSTALĀM:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 250 gramu miltu,

● 150 gramu sviesta,

● 60 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● šķipsniņa sāls,

● vaniļas cukurs,

● 20 gramu pūdercukura.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

PILDĪJUMAM:

● 500 gramu tumšo plūmju,

● 400 gramu biezpiena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 ola,

● 80 gramu cukura,

● 25 grami kukurūzas cietes,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● vaniļas cukurs.

VISMAZ REIZI SEZONĀ kāda garda kāruma pagatavošanai cenšos izmantot plūmes. Šoreiz izcepu drumstalu pīrāgu ar biezpiena pildījumu.

Vispirms pagatavoju drumstalas. Bļodā ar putojamo slotiņu samaisīju izsijātus miltus kopā ar parasto un vaniļas cukuru, kā arī sāli. Pievienoju kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un saberzu visu drumstalās. Bļodu ievietoju ledusskapī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Irdenu vidēji treknu biezpienu ar rokas blenderi saputoju kopā ar parasto un vaniļas cukuru un olu krēmveidīgā masā. Pēc tam iemaisīju kukurūzas cieti – apmēram vienu ēdamkaroti.

Plūmes nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Izjaucamo 22 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un izlīdzināju tajā mazliet vairāk nekā pusi drumstalu un viegli piespiedu, lai veidojas kūkas pamatne. Virsū izlīdzināju biezpiena krēmu, pēc tam izkārtoju plūmju pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārkaisīju ar atlikušajām drumstalām – tās nesaspaidīju. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram stundas gardums bija gatavs. To atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.