Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Maizītes ar zaļajām olīvām itāļu gaumē

Foto: Brigita Skaistkalne

● 4 tostermaizes šķēles,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 – 2 saldie pipari,

● 100 gramu zaļo olīvu bez kauliņiem,

● 1 ķiploka daiviņa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 – 300 gramu krēmsiera, ● sāls,

● malti melnie pipari,

● 60 gramu cietā siera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pētersīļu zaļumi.

PILNGRAUDU TOSTERMAIZES ŠĶĒLES apcepu pannā uz plīts. Lieliski tas izdosies tosterī vai arī cepeškrāsnī. Tad tās katru ar asu nazi pa diagonāli pārgriezu uz pusēm. Saldo piparu iztīrīju no sēklām un smalki sagriezu, bet zaļās olīvas – ripiņās. Spiedē sasmalcināju ķiplokus un samaisīju ar krēmsieru, piekaisot arī sāli un piparus garšai.

Apceptās maizītes pārsmērēju ar balto masu, pa virsu izkārtoju saldos piparus un olīvas un pārkaisīju rīvētu sieru. Tad tās vajadzētu ievietot cepeškrāsnī, lai siers izkustu. Taču maizītes atkal izkārtoju pannā, uzliku vāku un pakarsēju uz plīts, līdz siers izkusis. Gatavās gardās maizītes pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.