Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Dziedātājas Diānas Černes pirmais solokoncerts Latvijā ir izskanējis Stāmerienas pilī – sievišķīgi un dvēseliski!

Publicitātes foto

21.septembra pievakarē Stāmerienas pils Baltajā zālē sapulcējās skatītāji no visas Latvijas, lai gūtu baudījumu acīm, ausī un dvēselei, klausoties lejasciemietes Diānas Černes pirmo solo koncerprogrammu “Tu esi viss”. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncerts, kā jau pati dziedātāja, bija izsmalcināts un dziļi dvēseliski aizkustinošs ar skatītāju asarām un skudriņām, kuras pavadīja skatītājus visa koncerta garumā. “Dzīvs, patiess un plašs baudījums bija klausīties Diānas balsī no izjusti smalkām un maigām melodijām līdz pat Tinas Tērneres dziesmai “Simply the best”, kura izskanēja tā, ka nosēdēt krēslā skatītājiem vairs nebija iespējams,“ raksta koncerta apmeklētāja Inese.

Koncerta sākumā skatītājiem bija iespēja noskatīties jaunākās Diānas Černes dziesmas “Tu esi viss” videoprojekciju un tā tapšanas aizkadra video, kuri tika filmēti Stāmerienas pilī šā gada augustā.

Sākot koncertprogrammu, mūziķe aicināja skatītājus aizvērt acis un atvērt savas skaistās sirdis, atgādinot tiem, ka – “Tu esi viss”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Programmā bija iekļautas dziesmas no Diānas pirmā studijas albuma “Ieraugi pats sevi”, no kurām koncertā dažas mūziķe izpildīja akustiski pie klavierēm ar Mārtiņu Roziņu pie kontrabasa un Dāvi Melli un Renāti Einbergu pie akustiskajiem sitaminstrumentiem. Vēlāk dziedātājai pievienojās pavadošais sastāvs – “Deep Silence” grupa no Lejasciema un Mārtiņš Roziņš nu jau ar saksofonu un taustiņiem, piepildot zāli ar pozitīvām Diānas dziesmām un to enerģētiski pacilājošo izpildījumu. Koncertā neizpalika arī Raimonda Paula un Ziedoņa Purva klasika – “Balta Saule” rumbas ritmos.

Dziedātāja koncerta laikā iepazīstināja skatītājus arī ar atziņām no savas atziņu grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi” un aicināja savas mūzikas trīs mazās mīļotājas Patrīcija (9), Nikola (7), Austra (7) kopā nodziedāt dziesmu “Saulē un lietū”. Koncerts noslēdzās ar skaļām ovācijām. Skatītāji cēlās kājās un dziedāja  līdzi.

Skaisto, balto koncerta kleitu Diāna šoreiz bija izvēlējusies no “KOKOS” apģērbu lielveikala, sakot: ”Man ir svarīgi, lai mans ārējais veidols atbilstu koncerta kopējam noskaņojumam, dziesmām un manai iekšējai sajūtai. Šoreiz izvēlējos balto – tīrības, skaistā, labā, skaidrā un gaismas krāsu.” Diānas matu rotu šim koncertam radīja Inese Reine.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc koncerta mūziķe jutās pacilāta un gandarīta par skaisto vakaru Stāmerienas pilī un solīja turpināt sniegt koncertus skaistajās Latvijas pilīs un muižās.

Foto un video materiālus no koncerta, aizkulisēm un skatītāju sajūtas pēc koncerta iemūžināja Emīlija Jarāna un Rūdolfs Vilnis.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet