Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pašvaldība maksās ikmēneša pabalstu, atbrīvojot Druvienas pagasta pārvaldes vadītāju

JURIS GRAUMANIS. FOTO: NO “DZIRKSTELES” ARHĪVA

Ar 30.septembri no amata pildīšanas pašvaldībā atbrīvojamais Druvienas pagasta pārvaldes vadītājs Juris Graumanis (64) ir vērsies ar iesniegumu pašvaldībā, lūdzot ar 1.oktobri izmaksāt viņam ikmēneša pabalstu, pamatojoties uz Pašvaldības domes deputāta statusa likuma 15.1pantu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konceptuāli deputāti viņa iesniegumu ir atbalstījuši 19.septembra finanšu komitejas sēdē, bet balsojums notiks novada domes 26.septembra sēdē.

Paredzams, ka J.Graumanim tiks piešķirts pašvaldības nodrošināts ikmēneša pabalsts divu minimālo mēnešalgu apmērā. Šobrīd tie ir 1400 eiro.

J.Graumanis ir bijis Druvienas pagasta padomes priekšsēdētājs kopš 1994.gada 9.jūnija līdz 2009. gada 30.jūnijam. Pēc tam ir vadījis pagasta pārvaldi līdz pat tās pievienošanai apvienībā ar Rankas, Lizuma un Tirzas pagastiem. Apvienība, kā zināms, sāks darboties ar 1.oktobri.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldības domes deputāta statusa likums paredz, ka tiesības saņemt ikmēneša pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā ir personai, kura laika posmā no 1990.gada 4.maija līdz 2021.gada 30.jūnijam bijusi pagasta padomes priekšsēdētājs divus sasaukumus vienā pašvaldībā. Turklāt personai ir jābūt vecumā, kad līdz vecuma pensijas saņemšanai atlikuši ne vairāk kā 5 gadi. Pašvaldība veic valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas par personu, kurai ir piešķirts un tiek izmaksāts pabalsts un kura nav sasniegusi vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu.

Arī pēc pensijas vecuma sasniegšanas personai ir tiesības uz šo pabalstu no pašvaldības, bet vairs ne tādā apmērā, lai kopumā personai būtu nodrošināti ienākumi divu minimālo mēnešalgu apmērā.

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (13)

  1. Un kur te rodas ietaupījums veidojot apvienības? Baltiem diegiem šūts Sprudzānes kundzes stāsts. Kam šo vajag?

    48
  2. Visus tos “likumus”, pie siles tikušie, “kungi” ir satakstījuši tā, lai varētu rīt un rīt kamēr aizrīsies!
    Tikai atcerieties – kapā līdzi neko nepaņemsiet!

    45
    2
  3. Kautkads sviests! KUR IR TAUPĪBA??? Vai tiešām nevar iztikt bez ekstrām. Visur samazina, apvieno u.t.t . . Nu vienīgi japriecājas ka neprasa ziedot “nabadziņam”.

    37
  4. Jautājums reformas virzītājiem- kur te būs ietaupījums?…..
    Varbūt beidzot samaziniet savus neadekvāti pieaugušos ikmēneša ieņēmumus(algas)- novada vadītājs, vietnieks, izpilddirektors, nodaļu vadītāji, grāmatveži, finansisti, muzeja vadošie darbinieki, sporta pārvalde, sociālā dienesta vadītāji utt.

    37
  5. Atmetīsim skaudību un padomāsim par Graumaņa kungu kā cilvēku, kurš pēkšņi, gadu pirms pensijas vecuma sasniegšanas, zaudē darbu. Lai nu kā, bet ilgstoši savā postenī bijis un savu darbu darījis. Un, ja reiz likums to pieļauj, lai tak tas pabalsts viņam tiek. Jo ne jau Graumaņa kungs pats izdomāja šīs pastulbās “reformas”, kuru dēļ viņam nācās amatu zaudēt.

    23
    18
  6. Kāds tur ietaupījums ar to reformu. Paskat, kā Druvienas skolas direktrise aizlaida skolu.pa burbuli – saņēma varenu kompensāciju. Uzblieza vareno Latviskās dzīvesziņas centru un tagad tur veģetē. Lai ietaupītu jātaisa ciet ir tas.

    16
    4
  7. Valsts un pašvaldību ierēdnīši nepelna un nemaksā nodokļus, viņiem visiem būtu jāliek nostrādāt vismaz desmit gadus privātajā sektorā , lai varētu nopelnīt sev pensiju.

    18
    3
  8. Kam bezjēdzīgi jātērē nauda? Viņam ir iespēja doties priekšlaicīgā pensijā, likums atļauj, bet nē taču gribas pie siles palikt un lielo čunguru saņemt.

    16
  9. Juris Graumanis ļoti ilgus gadus bija pagasta pārvaldnieks , darīja savu darbu, vienmēr uzklausīja ,deva padomu, iespēju robežās visu centās veikt, neviens no mums nav pārcilvēks, bija taču iespēja pieteikties par pārvaldnieku – ko nedarījām? Runājot par Velgas k-dzi -tālu jāiet,lai atrastu TĀDU direktori- ļoti erudīta ,empātiska, ieturēta.Tagad skolā ir dzīvība, ir iespēja pulcēties visu vecumu cilvēkiem ,nevar nodzīvot tikai četrās sienās! Vislielākā cieņa pagasta lietvedei Inese k-dzei kura savu darbu veica izcili! Žēl ,ka mēs nenovērtējam labos darbus,jo gribam redzēt tikai slikto! Apstājies ,pavērtē sevi- vai Tev ir tiesības visus nomelnot! Priecāsimies par skaisto rudeni!

    12
    7
  10. Sporta dzīves organizatori vispār algu saņem bez darba.Viņi reāli nestrādā!Liekat mieru cien Graumaņa kungam!!!Neticās,ka Rankas Jansone būs labāka.

    5
    2
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet