Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lizumā traģiskajā avārijā bojāgājušo piederīgie saskaras gan ar sabiedrības moralizēšanu, gan ar atbalstu

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

“Dzirkstele” jau rakstīja, ka brīvdienās Valsts policija saņēma informāciju par mēģinājumiem izkrāpt naudu, izmantojot stāstu par traģisko ceļu satiksmes negadījumu Lizuma pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Krāpnieki izplatīja aicinājumus ziedot naudu uz ārzemju banku kontiem. To brīvdienās varēja pamanīt “Facebook.com”, kur tika norādīti divi ārzemju konti, uz kuriem pārskaitīt bojā gājušās jaunietes Viktorijas, kurai palika trīs gadus veca meitiņa, naudu bēru rīkošanai.

Krāpnieki izmantoja situāciju, jo Liesma, kurai traģiskajā avārijā bojā gāja divi bērni – meita Samanta un dēls Lauris, sociālajos tīklos patiešām sauca pēc palīdzības, lai varētu sarīkot bēres. Tagad palīdzības ieraksts un konta numurs dzēsts, jo nauda ir savākta. Liesma saka lielu paldies tiem, kas atsaucās uz viņas un viņas tuvinieku aicinājumu ziedot naudu. “Cilvēki ir saprotoši, atsaucīgi un saziedoja. Paldies visiem, kas nepalika vienaldzīgi!” laikrakstam saka māmiņa.

“Dzirkstele” jau rakstīja, ka Valsts policija precizēja iepriekš izskanējušo informāciju plašsaziņas līdzekļos par to, ka 2007.gadā dzimušais bojā gājušais autovadītājs jau agrāk būtu nonācis policijas redzeslokā par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu. Precizējot apstākļus, noskaidrots, ka pavasarī minēto ceļu satiksmes negadījumu bija izraisījis bojā gājušā brālis ar citu transportlīdzekli. Valsts policija atvainojas tuviniekiem.

Bojā gājušā puiša Kristiāna, kas bija pie automašīnas stūres, mamma sazinājās ar “Dzirksteli” un uzsvēra, ka ir sāpīgi lasīt nepatiesu informāciju par notikušo avāriju. “Arī ātrums nebija 180 kilometru stundā, kā to raksta internetā, bet gan 130 kilometru stundā. Ar to mašīnu nemaz nevar tik ātri pabraukt. Un dēls nebija agresīvs braucējs,” uzsver sieviete un paskaidro, ka jaunieši ir izmantojuši iespēju filmēt braucienu “Snapchat”, kas liecina par to, kāds ir bijis braukšanas ātrums.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (7)

  1. Un 130 km/h māmiņai nešķiet ātri braukts? Jāāā! Nu tur vispār tas kontigents šķiet interesants, ieskaitot 17 gadīgu skuķi ar trīsgadīgu meitiņu. Tātad grūtniecība 13gadniecei. Un tagad tā kompānija tusēja, šķiet, ne pirmo reizi. Līdzjūtība pakaļpalcējiem! Lai cik šķērsi domājoši viņi bija, bet dzīvība paliek dzīvība. Jācer, ka mazulīte tiks izaudzināta sakarīgākā vide.

    40
    3
  2. Inta kas tev devis tiesības tiesāt kādu ,gan par ātrumu ,gan par bērnu tu neesi Dievs un tici man tavi komentāri tik pierāda cik tu esi zemisks cilvēks skaties savu dzīvi nevis bāz degunu citu cilvēku dzīve tu jau nezini kad nelaime atnāks pie tevis

    15
    24
  3. Tiešām jocīgi, ka attaisnojas, ka ātrums bija 130 km, nevis 180. Bez tiesībām, naktī, uz svaiga asfalta, aizraujoties ar visu ko citu, nevis drošu braukšanu. Un par to ir jārunā ļoti skaļi, jākliedz. Cik trausla dzīvība. Lai tik lielas traģēdijas un bēdas neatkārtotos. Un par to turpmāk jādomā ne tikai sēdētājiem pie stūres, bet arī līdzbraucējiem. Jebkurš no viņiem varēja nelaimi novērst. Tik ļoti žēl gan bojā gājušo, gan palikušo sērotāju.

    10
    1
  4. Un 130 km,bez tiesībām,nepilngadīgie,nez jau kuro reizi,tas nekas,tas ir vainu mīkstinoši.

    9
    1
  5. Kur ir tie konta nr? Es saprotu slēgti, bet jautājums kuri bija tie konta nr? Jo Tētis pārskaitīja un baidās, ka nav nokļuvis krāpnieku nagos. Kāpēc saka ārzemju konti? Kāpēc nesaka kuri? Revolut, bija tas kur tētis skiatija. Vai tas bija tas īstais un nokļuva pareizās rokās? Līdzjūtību ģimenei!

  6. Lai nu kā – tas ir traģiski. Līdzjūtība visiem tuviniekiem un draugiem! Diemžēl no šādas nelaimes nav 100 % pasargāts pilnīgi neviens. Puikas aug, un braukt grib visi. Svarīgi, lai šajā laikā blakus būtu sakarīgi tēvi = vīrieši, kas iegroza smadzenes vietā – kā braukt un neapdraudēt citus! Mūsējiem bija/ir pa lauku/pļavu/aizsalušu ezeru gāzējams auto, kur izlikt šo enerģiju un apgūt drošas braukšanas prasmes neapdraudot citus. Bet tāpat – Dievu esmu lūgusi kā vēl! Un runāt, runāt, runāt! Sargājam savējos!

    12
  7. Notikušo neizmainīt, lai kā gribētos. Pievērsieties saviem bērniem, pārrunājiet būt vairāk atbildīgākiem un piedomāt par savu drošību. Sekojiet līdzi ko dara. Pusnaktī, pie Circles regulāri bērnu bari tusē. Un nepērciet un neļaujiet pirkt mašīnas, kamēr nav tiesības kabatā.

    5
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet