● 3 olas,
● sīpolu lociņi,
● 250 mililitru kefīra,
● ½ tējkarotes sodas,
● 200 gramu miltu,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● augu eļļa.
NO MĀJĀS PIEEJAMĀM IZEJVIELĀM izcept pankūkas ir pavisam vienkārši, turklāt mīklu varam papildināt, pievienojot, piemēram, vārītas olas un lociņus. Bļodā iesitu vienu olu, piekaisīju sāli un piparus. Visu ar dakšiņu labi sakūlu. Pēc tam pielēju kefīru – tam jābūt siltam, vismaz istabas temperatūrā. Tikko no ledusskapja izņemtu vēl vajadzētu viegli uzsildīt uz plīts vai mikroviļņu krāsnī. Tad piejaucu sodu, lai pankūkas būtu “pufīgākas”. Visbeidzot pa daļām piemaisīju izsijātus miltus, raugoties, lai nebūtu kunkuļu. Iepriekš gan būtu jāizvāra divas olas, taču to nebiju paveikusi, tādēļ šoreiz izlīdzējos ar ledusskapī atlikušo gabaliņu cāļa desas, kuras sastāvā ir arī vārītas olas, – to sagriezu nelielos kubiņos. Sagriezu arī sīpolu lociņus. Šo pildījumu piejaucu mīklai, piekaisot vēl mazliet sāls un piparu.
Pannā ar uzkarsētu augu eļļu ar karoti mīklu liku tā, lai izveidojas pankūkas, un cepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un gatavas. Tās varam baudīt ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma