Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenē no 1. novembra plānotais siltumenerģijas tarifs ir vēl lielāks

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Nesen “Dzirkstele” rakstīja, ka SIA “Gren Gulbene” siltumenerģijas tarifs no 1.novembra pieaugs par 5,7 % – līdz 69,01 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Tagad SIA “Gren Gulbene” informē, ka plānotais siltumenerģijas gala tarifs klientiem ir 72,99 EUR/MWh (bez PVN).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“SIA “Gren Gulbene” iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) izvērtēšanai siltumenerģijas tarifa izmaiņas Gulbenē no 2024. gada 1. novembra. Plānotais siltumenerģijas gala tarifs klientiem ir 72,99 EUR/MWh (bez PVN) un tas ir par 5,77 % augstāks nekā SPRK apstiprinātais siltumenerģijas tarifs no 1. novembra – 69,01 EUR/MWh (bez PVN) un par 11,78 % augstāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs – 65,30 EUR/MWh (bez PVN). Paredzēts, ka pārskatītais siltumenerģijas tarifs Gulbenē stāsies spēkā 2024. gada 1. novembrī,” informē uzņēmuma komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Plānotās siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā resursa – šķeldas cenu izmaiņām. SIA “Gren Gulbene” vadītājs Agris Libeks stāsta: “Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) septembra vidū apstiprināja jaunus siltumenerģijas apgādes tarifus Gulbenē, kuri stājas spēkā ar 1. novembri. Apstiprinātajā tarifā ir iekļautas šobrīd spēkā esošās šķeldas cenas vasaras periodam, jo tarifa izskatīšanas brīdī līgumi par šķeldas piegādēm nākamajā apkures sezonā vēl nebija noslēgti. Šobrīd līgumi par šķeldas piegādēm ir noslēgti, šķeldas cenas ir zināmas, un tās kā ierasts apkures sezonā ir augstākas nekā vasarā. Tādēļ tarifu pārskatījām. Plānotais siltumenerģijas tarifs ir 72,99 EUR/MWh (bez PVN), un tas ir augstāks nekā vasaras periodā, bet zemāks nekā iepriekšējā apkures sezonā, kad siltuma tarifs Gulbenē bija 76 EUR/MWh (bez PVN).”

Tā kā sniedzot siltumenerģijas apgādes pakalpojumus, ir iespējamas kurināmā cenas izmaiņas, SPRK ir piešķīrusi SIA “Gren Gulbene” atļauju pašai saskaņā ar Metodiku noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā cenas izmaiņu gadījumā un gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā komersantam ir izveidojušās neparedzētās izmaksas vai ieņēmumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gulbenē centralizētās siltumapgādes pakalpojumu izmanto 2425 mājsaimniecības un 77 juridiskie klienti – skolas, bērnudārzi, sabiedriskās ēkas, iestādes un uzņēmumi. Gulbenē centralizētās siltumapgādes pakalpojumu nodrošina uzņēmums SIA “Gren Gulbene”, kurš siltumenerģijas ražošanai izmanto vietējo, atjaunojamo resursu – koksnes šķeldu.

Jautājumu gadījumā klienti var sazināties ar SIA “Gren Gulbene” Klientu apkalpošanas nodaļu pa tālruni 64471610 vai elektroniski e-pastā: “klienti.gulbene@gren.com”.

Papildus informācija:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Guntra Matisa 

Komunikācijas vadītāja 

guntra.matisa@gren.com 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

+371 29338491 

Gren Jelgava, SIA

Pasta iela 47, Jelgava, Latvija 

www.gren.com/lv  

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet