● Kartupeļi – 400 g,
● ķiršu tomātiņi – 150 g,
● dārzeņu buljons – 100 ml,
● feta vai brinza – 100 g,
● melnās olīvas – 150 g,
● 3 ķiploka daiviņas,
● šķipsniņa kaltētas raudenes,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● pētersīļu zaļumi,
● olīveļļa.
ŠĀDA APETĪTI ROSINOŠA pikanta un garšīga maltīte no jaunās ražas kartupeļiem ar krāsainu tomātiņu akcentu viesīs svētdienīgāku noskaņu un remdēs izsalkumu vai nu pusdienās, vai vakariņās. Vairāk par stundu gan vajadzēs patērēt, lai pie tās tiktu, taču arī karstākās vasaras dienās ir vērts iedarbināt cepeškrāsni, lai šo aromātisko ēdienu pagatavotu.
Mazos tomātiņus pārgriezu uz pusēm. Kartupeļus nomizoju un arī pārgriezu. Katru daļu no augšpuses vēl vairākās vietās dziļi iegriezu, taču ne līdz galam. Kartupeļus un tomātus izkārtoju ar eļļu ietaukotā veidnē, pārslacīju ar olīveļļu arī no virspuses, pārkaisīju sāli un maltus piparus, kā arī kaltētu raudeni jeb oregano. Veidnē vēl ielēju dārzeņu buljonu un ievietoju līdz 180–200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 45 minūtēm.
Fetu, derēs arī brinza, ar dakšiņu sadrupināju. Ķiplokus un melnās olīvas (ja tās ne sevišķi garšo, varam pievienot mazāk) bez kauliņiem smalki sagriezu un sajaucu ar to. Pēc noteiktā laika šo maisījumu pievienoju kartupeļiem un tomātiem veidnē un liku cepties vēl apmēram 15 minūtes. Gatavo ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma