● 400 – 500 gramu cāļa krūtiņas fileju,
● 2 skābi āboli,
● 50 gramu cietā siera,
● 4 ēdamkarotes skābā krējuma,
● 2 tējkarotes karija garšvielu,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● augu eļļa.
JA KARBONĀDES jau šķiet ierasta maltīte, cāļa krūtiņas varam izcept arī pēc kādas vēl neizmēģinātas receptes. Kaut vai, vadoties pēc šiem ieteikumiem. Gaļas sagatavošana te ir pavisam vienkārša. Cāļa krūtiņas filejas iegriezu, taču ne līdz galam un atvēru kā grāmatu. Apkaisīju ar kariju un sāli. Tad pannā nelielā augu eļļas daudzumā tās apcepu no abām pusēm, līdz kļuva zeltainas.
Ābolus nomizoju un sarīvēju. Tiem pievienoju skābo krējumu un samaisīju. Apceptās filejas izkārtoju mazliet ar augu eļļu ietaukotā veidnē un tām pa virsu izliku skābā krējuma un ābolu maisījumu. Pārkaisīju rīvētu cieto sieru. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 25 minūtēm. Tad šādi pagatavotās filejas varam baudīt, piemēram, kopā ar svaigu dārzeņu salātiem un vārītiem rīsiem vai frī kartupeļiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma