Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lejasciema pamatskolas 2.stāvā atsāksies mācības

NOTIEK APJOMĪGA RENOVĀCIJA, sakārtojot Lejasciema pamatskolu gan ārēji, gan visas komunikācijas iekšpusē. Saskaņā ar 11.martā parakstīto līgumu būvdarbi ir pabeidzami 240 dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas. FOTO: GATIS BOGDANOVS

Turpinās Lejasciema pamatskolas energoefektivitātes paaugstināšanas un atjaunošanas darbi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau rakstījām, ka bija paredzēts daļu ēkas mācībām izmantot, jau sākoties jaunajam mācību gadam. Taču tā nenotika. Skolas direktore Ineta Maltavniece pielāgoja telpas klasēm četrās pašvaldības citās ēkās Lejasciemā – bērnudārzā un pagasta pārvaldē (atrodas vienā ēkā), internātā, jauniešu centrā un muzejā.

“Sākot celtniecības darbus skolas renovācijā, tur atsedzās dažas konstrukcijas, kur bija vajadzīga nomaiņa. Un tas sākotnēji nebija iekļauts projektā. Pagāja laiks, kamēr visu saskaņoja un izdarīja,” “Dzirkstelei” stāsta novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis. Viņš informē, ka tagad vajadzētu jau visam būt tik tālu, lai skolēni ēkas 2.stāvu varētu sākt izmantot mācību procesam. Taču 1.stāvā turpināsies remontdarbi.

Saskaņā ar līguma grozījumiem, kas pašvaldības reģistrā fiksēti 30.augustā, projektā ir atklājušies tādi apstākļi, kurus nebija iespējams paredzēt tehniskās dokumentācijas izstrādes procesā, tāpēc pasūtītājs ir tiesīgs veikt līgumcenas izmaiņas, kā arī veikt materiālu aizvietošanu, ja to kvalitāte atbilst tehniskajā dokumentācijā noteiktajai un ir saskaņota ar autoruzraugu. Saskaņā ar pēdējo vienošanos būvuzņēmējs – Madonas SIA “Solart būve” – būvdarbus objektā veic par 1 258 140,47 eiro līgumcenu bez PVN – liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskā informācija. Projektam ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Lejasciema pamatskolai ir trīs stāvi (ieskaitot pagrabstāvu), kopējā platība – 1667,3 kvadrātmetri. Ēka uzcelta 1960.gadā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. Māra no Lizuma! Priecājies, ka neko vēl nedara. Murgs, liels murgs tā pārbūvē, kurai neredz galu…..

    2
    1
  2. Protams, mums tas trakums vēl priekšā! Jebkurš šāds projekts ir murgs. Tikai neviens neatzīstas, kas to izdomāja.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet