Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbeniete Līva Ejuba: “Man ir svarīgi tērpos ietērpt stāstus, kuri ir man apkārt.”

Gulbeniete Līva Ejuba mācās 4.kursā Mākslas akadēmijā un pēc šī mācību gada iegūs bakalaura grādu Modes nodaļā. Viņas izvēlētais ceļš ir tērpu dizains skatuves un kino mākslai. 3.kursa rudens semestrī Līva devās uz apmaiņas studijās “Erasmus” programmā uz Beļģiju, Antverpenes Karalisko mākslas akadēmiju. “Tur mācījos tieši Kostīmu nodaļā, jo Latvijā šādas nodaļas nav. Antverpenē mums bija iespēja mācīties, kā strādāt ar tekstu un to, kā tas iedvesmo radīt tērpu. Mākslas akadēmijā var mācīties modi un Scenogrāfijas nodaļā tikai pieskaras skatuves tērpiem. Mūsdienu pasaulē modi traktē kā kaut ko atsevišķu no skatuves tērpiem, taču es tā neuzskatu. Es šīs abas pasaules sevī savienoju un gribu tās savienot arī nākotnē,” stāsta Līva. Viņai jau kopš vidusskolas laika, kurš pavadīts Valmieras Viestura vidusskolā, ir tuvs teātris, jo šī skola ir ar teātra novirzienu. “Biežāk sanāca klasesbiedriem šūt dažādus tērpus, nekā spēlēt teātrī. Man ir svarīgi, ka tērpam pamatā ir stāsts, un tērps palīdz izstāstīt šo stāstu,” saka Līva.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Gulbenes novads - Dzirkstele.lv abonementu:

"Gulbenes novads - Dzirkstele.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Gulbenes novads - Dzirkstele.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Gulbenes novads - Dzirkstele.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet