Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenietis Donāts Veikšāns būs goda virsdiriģents XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos

2013.gads. Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Ilggadējais Gulbenes mūzikas skolas pūtēju orķestra diriģents Donāts Veikšāns informē “Dzirksteli”, ka saņēmis zvanu no Kultūras ministrijas, ka ir kļuvis par goda pūtēju orķestru diriģentu nākamajos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Tā ir jauka ziņa, un esmu priecīgs, ka mani neaizmirst,” atzīst D.Veikšāns.

XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies 2025. gada vasarā no 5. jūlija līdz 13. jūlijam, to mākslinieciskā koncepcija ir “Daru radot un radu darot” (Reiņa Suhanova ideja), savukārt sauklis ir “Nāc gavilēt!”, kas svētkos izmantots jau pirms 15 gadiem (autors Andris Akmentiņš).

10. jūlijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā skanēs pūtēju orķestru koncerts “Tā radās skaņa…”. Virsdiriģenti: Haralds Bārzdiņš, Gvido Brenčevs, Agris Celms, Viesturs Galenieks, Māris Martinsons, Mārcis Miķelsons, Aldis Kise, Atvars Lakstīgala, Sandors Līviņš, Mareks Romanovskis, Egons Salmanis. Goda virsdiriģenti: Andris Muižnieks, Jānis Smilga, Donāts Veikšāns, Harijs Zdanovskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

D.Veikšāns arī ar nepacietību gaida savas skolnieces, tagad žurnālistes Laumas Ozolas veidoto dokumentālo filmu par viņa diriģenta mūzikas mūžu, par gadiem, kuri pavadīti, diriģējot Gulbenes mūzikas skolas pūtēju orķestri. Filmas pirmizrāde paredzēta 2.novembrī Gulbenes novada kultūras centrā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet