● 1 ziedkāposts,
● 2 olas,
● 2 ēdamkarotes piena,
● 100 gramu miltu,
● 1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas,
● 1 tējkarote čilli pārslu,
● 1 tējkarote kurkumas,
● 1 tējkarote timiāna,
● 1 tējkarote sāls,
● 1 tējkarote drupinātu piparu,
● eļļa cepšanai.
IR DZIRDĒTS, ka ziedkāposti nav garšīgi. Savulaik biju sajūsmā par pagatavoto ziedkāpostu biezeni, tādēļ, atradusi šo ideju, no skaistās galviņas tomēr vēlējos šādas šniceles izcept.
Kāpostam no vidus nogriezu divas šķēles, bet malas atstāju citam ēdienam. Šķēles pannā pārlēju ar ūdeni, lai būtu pārklātas. Zem vāka sautēju 7 – 8 minūtes, tad apvērsu un sutināju vēl minūtes 6. Lielā šķīvī iebēru miltus, pievienoju visas nepieciešamās garšvielas un samaisīju. Citā traukā viegli saputoju olas kopā ar pienu. Notecinātas ziedkāposta šķēles vispirms apviļāju pikantajos miltos, tad iemērcēju olu masā un atkal no visām pusēm rūpīgi apviļāju miltos. Pannā uzkarsēju tik daudz eļļas, lai šķēles būtu tajā gandrīz līdz pusei. Cepu, līdz apakša pārklājusies ar kraukšķīgu garoziņu, pēc tam apgriezu un apcepu otru pusi. Garšoja lieliski, piedevām varam izmantot iecienīto ķiploku vai tomātu mērcīti, kā arī, piemēram, svaigus tomātus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma