● 2 burkāni,
● 1 puravs,
● 3 selerijas kāti,
● 2 glāzes ūdens,
● ½ citrona,
● ingvers – 20 g,
● kokosriekstu piens – 250 ml,
● karijs – 1 tējk.
Drēgnajā laikā sildošu zupu varam izvārīt pēc šīs receptes. Arī selerijas, kas ne visiem iet pie dūšas, tomēr jāsāk iekļaut ēdienkartē. Viegli pagatavojama, mazliet neierasta, taču ar asumiņu un… garšīga.
PURAVU, selerijas kātus un notīrītus burkānus noskaloju, apsusināju un sagriezu. Visu katlā nelielā augu eļļas daudzumā apcepu, tad pievienoju arī mazliet vārīta ūdens un sautēju, līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam pielēju vēl ūdeni, kokosriekstu pienu, uzvārīju un karsēju uz lēnas uguns vismaz pāris minūtes. Tad pievienoju arī sagrieztu ingveru, citrona sulu, kariju un vārīju vēl vismaz divas minūtes. Pagatavoto zupu lēju bļodiņās un greznoju ar nesen iegādātajām un ledusskapī jau piemirstajām, toties šim ēdienam lieliski piemērotajām gatavajām garnelēm no sālījuma.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma