Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Decembrī Gulbīšu parkā Gulbenē iežogojumu varētu noņemt

GULBĪŠU PARKĀ jau var apjaust, kāds tas izskatīsies pēc rekonstrukcijas. FOTO: GATIS BOGDANOVS

Gulbīšu parks šobrīd iežogotajā daļā Gulbenē ir pārvērties un ieguvis jaunas aprises. Būvdarbi turpinās. Katru darbdienu var novērot tur rosāmies strādniekus. Gulbenieši jautā, kad parks atkal būs caurstaigājams.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Novada domes priekšsēdētāja vietniece Guna Švika “Dzirkstelei” saka – pašvaldībā jau ievadītas sarunas par Ziemassvētku rotājumu pilsētā un rotāt paredzēts arī Gulbīšu parku. Tas nozīmē, ka decembrī, visticamāk, parks atkal jau būs caurstaigājams.

“Gulbīšu parka 1.kārtas darbus plānots pabeigt šī gada decembrī. Galvenos būvdarbus visā objekta teritorijā (segumi, apstādījumi, ietves, iekārtas) kopumā plānots pabeigt novembra pirmajā pusē. Šobrīd darbi norit bez kavējuma – kā plānots. Pēc 1.kārtas būvdarbu pilnīgas pabeigšanas un objekta pieņemšanas ekspluatācijā sēta tiks noņemta un parks būs atvērts apmeklētājiem,” saka Gulbenes novada Centrālās pārvaldes Attīstības un iepirkumu nodaļas būvinženieris Mareks Goldbergs.

Saskaņā ar pagājušā gada decembrī parakstīto līgumu starp pašvaldību un būvdarbu veicēju – Rīgas SIA “ĢL Konsultants” – 1.kārtas darbi Gulbīšu parka atjaunošanā ir jāpabeidz 250 dienu laikā, nepārsniedzot 365 dienas. Pašvaldības interneta vietnē ir lasāms, ka Gulbīšu parka atjaunošanas 1.kārtas būvdarbu īstenošanas laiks ir no šā gada 25.jūnija līdz nākamā gada 30.jūnijam. Veicamo darbu līgumcena ir 1 277 000 eiro bez PVN – liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 41,10 procenti jeb 485 603 eiro, bet pašvaldības finansējums – 58,90 procenti jeb 695 956,13 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta ietvaros tiek atjaunota atvērtā zona, kas ir publiska teritorija pilsētvidē ar kopējo platību 11 165 kvadratmetri. Notiek celiņu segumu atjaunošana, rotaļlaukumu atjaunošana, publiskā brīvkrāna izbūve, tiek atjaunots parka apgaismojuma tīkls, tiek veikti parka labiekārtošanas darbi, tajā skaitā dekoratīvo stādījumu, soliņu un atkritumu urnu izvietošana. Rekonstrukcija paredz saglabāt gulbju skulptūras.

Foto: Gatis Bogdanovs

“Dzirkstele” jau rakstīja, ka Gulbīšu parka atjaunošanas 1.kārtas darbiem pašvaldība no Valsts kases ir aizņēmusies 938 757,63 eiro uz 30 gadiem ar atlikto pamatsummas maksājumu līdz 2025.gada jūnijam. Aizņēmuma atmaksa ir garantēta ar pašvaldības budžetu, aizņēmums saņemts 2024.gadā.

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (11)

  1. Kritizētājas, jūs galvenais savās mājās ievediet kārtību un tad sāciet mācīt pārēju pasauli.

    9
    15
  2. Man mājās, sètà un dàrzà viss kārtībā, tàpēc atļauśos nevis kritizēt, bet izteikt viedokli.
    Peļķes vèsturiski zemākajās vietàs( kur vienmēr stāv ūdens) tieśām dara bažīgu..
    Priedēm, cik zinu, patīk saules gaisma, bet mums parkā lielie koki, kas vasarā dod pamatīgu noēnojumu. Skatīsimies, kā śīm priedēm te patiks…
    Seguma materiāli- daudz un dažādi, rada nevajadzīgu raibumu, kas novērś uzmanību no parka galvenās rotas- gulbjiem.
    Vèlu veiksmi visiem idejas īstenotājiem, bet pilsètas iedzīvotàjiem, īpaśi jaunieśiem, suņu īpaśniekiem, moto braucējiem, būt saudzīgiem pret mūsu skaisto parku!

    16
    2
  3. Wow! Brīnums būs noticis!
    Tad jau jātaisa riktīgs dzerstiņš par godu sētas nojaukšanai.

    7
    5
  4. Šis projekts būs pilsētas lepnums. Galvenais, lai varam pabeigt visas kārtas. Par gaumi lūdzu nestrīdamies.

    9
    5
  5. Manuprāt tapis pilnīgi kaut kas cits nekā prezentētajās projekta bildēs! Kur tad palika apaļais bruģa laukums ar iebruģēto gulbja attēlu? Kur tad ierūmēs līdzeno strūklaku ar gulbju skulptūrām? Pašlaik izskatās, ka gulbjiem tur vairs nav vietas. Pozitīvi, ka paceltās taciņas nodrošinās sausas kājas gājējiem, bet tajās ielejās pēc katra lietus varēs peldēties pīles! Ja tagad tur ūdens stāv, tad pēc lietus gāzēm tur būs ezeri un salas jeb gājēju laipas caur ūdeņu lāmām. Kur palika drenāža? Un tas trakais jau pieminētais raibums! Ļoti gaidīju parka rekonstrukciju, bet cerēju uz labāku rezultātu!
    P.S.Tā apaļā slīpā puķu dobe derētu puķu pulksteņa izveidei, kāds ir Ventspilī, citādi ar pašreizējo aizpildījumu nevar saprast jēgu tādai konstrukcijai. Ziemā pa tiem slīpumiem paiet nevarēs, nebaidoties no kaulu lūzumiem.

    9
    4
  6. Pirms izteikt apgalvojumus, sagaidīsim rezultātu.
    Tiem kuriem vienmēr viss slikti un kuri vienmēr gudrāki par visiem- būs labāk , kā bija. Jo uz tām iztrupējušajām betona plāksnēm, kājas varēja salauzt . Zinu tanti, kas aizķērās aiz armatūras un salauza gūžu.

    5
    6
  7. Bērnības kompleksu màktajiem un māktajām, tie baļķi savā acī nekad neredzēs un ir labi ka ir krāsaini, daudzveidīgi, pat labi ka ir raibi , jo jau noriebusies tā vides un cilvèku
    pelēcība, pareizības tēlošana.

    9
    10
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet