Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Kāpostu un burkānu sacepums

Foto: Brigita Skaistkalne

● Svaigie kāposti – 600 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 burkāns,

● 1 sīpols,

● saišķītis pētersīļu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 4 olas,

● piens – 100 ml,

● milti – 4 ēd.k.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● augu eļļa – 50 ml,

● siers – 150 g,

● itāļu garšaugu maisījums – 1 tējk.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● maltais koriandrs – ½ tējk.,

● maltā saldā paprika – ½ tējk.,

● drupināti pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sāls.

KĀPOSTU SASMALCINĀJU sīkos salmiņos un liku lielā bļodā. Burkānu notīrīju un sarīvēju uz rupjās rīves. Sasmalcināju nomizotu sīpolu, pētersīļu lapiņas smalki sagriezu. Šos dārzeņus samaisīju ar kāpostiem.

Atsevišķā bļodā olas sakūlu ar pienu un garšvielām, pielēju augu eļļu, piekaisīju miltus un pagatavoju viendabīgu pašķidru mīklu bez kunkuļiem. To samaisīju ar dārzeņiem.

Plāti izklāju ar cepamo papīru, ko vēl mazliet ietaukoju ar augu eļļu, un tur vienmērīgā kārtā izlīdzināju dārzeņus ar mīklu un ievietoju līdz 170–180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc pusstundas pārkaisīju ar rupji sarīvētu sieru un ievietoju atpakaļ krāsnī vēl uz apmēram desmit minūtēm, līdz siers bija izkusis un kļuvis zeltains.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.