● Svaigie kāposti – 600 g,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● saišķītis pētersīļu,
● 4 olas,
● piens – 100 ml,
● milti – 4 ēd.k.,
● augu eļļa – 50 ml,
● siers – 150 g,
● itāļu garšaugu maisījums – 1 tējk.,
● maltais koriandrs – ½ tējk.,
● maltā saldā paprika – ½ tējk.,
● drupināti pipari,
● sāls.
KĀPOSTU SASMALCINĀJU sīkos salmiņos un liku lielā bļodā. Burkānu notīrīju un sarīvēju uz rupjās rīves. Sasmalcināju nomizotu sīpolu, pētersīļu lapiņas smalki sagriezu. Šos dārzeņus samaisīju ar kāpostiem.
Atsevišķā bļodā olas sakūlu ar pienu un garšvielām, pielēju augu eļļu, piekaisīju miltus un pagatavoju viendabīgu pašķidru mīklu bez kunkuļiem. To samaisīju ar dārzeņiem.
Plāti izklāju ar cepamo papīru, ko vēl mazliet ietaukoju ar augu eļļu, un tur vienmērīgā kārtā izlīdzināju dārzeņus ar mīklu un ievietoju līdz 170–180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc pusstundas pārkaisīju ar rupji sarīvētu sieru un ievietoju atpakaļ krāsnī vēl uz apmēram desmit minūtēm, līdz siers bija izkusis un kļuvis zeltains.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma