Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rankas senioru tautisko deju kolektīvs dejos valsts svētku koncertā

Foto: “Facebook”/Rankas kultūras nams

Senioru tautisko deju kolektīvu Rankā vada Santa Ansberga. Viņa “Dzirkstelei” stāsta, ka kolektīvs radies, jo vietējie cilvēki vēlas dejot.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Viņi pie manis nāca un rosināja, ka vajag. Mēs dejosim senioru repertuāru, ņemot vērā katra spējas. Patiesībā mēs jau lēnām sākām darboties pagājušajā sezonā, tikai ne oficiāli, bet tagad esam oficiāls kolektīvs. Piedalīsimies arī skatē un mēģināsim sevi parādīt plašāk. Priekš otrā gada cilvēku atsaucība dejot ir ļoti laba. No dāmu puses visas vietas pilnas, un šogad ir krietni lielāka atsaucība arī no kungu puses. Ranka bija nedaudz “aizmigusi” kādu laiku, un tad nu pēdējos gados tā atkal sāk mosties – cilvēki redz, ka notiek darbība, un, ja ir pie kā vērsties un prasīt, tad viņi arī nāk,” stāsta S.Ansberga.

Senioru tautisko deju kolektīvam Rankā mēģinājumi notiek reizi nedēļā piektdienas vakarā. “Lai var visi tikt, jo ir arī strādājoši cilvēki un tādi, kas dzimuši rancēnieši, bet darba gaitas aizvedušas uz Rīgu, taču viņi tāpat katru nedēļu brauc mājās, lai varētu dejot. Domāju, ka palēnām būs krietns kolektīvs,” saka S.Ansberga.

Jau pagājušajā gadā Rankā šis deju kolektīvs piedalījās divos koncertos. “Vēl bailīgi, bet piedalījāmies. Un šogad pirmais koncerts, kur varēs redzēt šo kolektīvu, notiks 16.novembrī Rankā uz valsts svētkiem,” stāsta deju kolektīva vadītāja.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet