● 60 gramu auzu pārslu,
● 150 gramu ķirbja,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 1 glāze ūdens,
● 1 glāze 20 % saldā krējuma,
● 1 ēdamkarote sviesta.
PUTRAS UZTURĀ VAJADZĒTU IEKĻAUT BIEŽĀK, tāpēc, ieraudzījusi šo ieteikumu gatavošanai multivārāmajā katlā, nolēmu šādu ēdienu izvārīt katliņā uz plīts, jo ķirbi jau biju iegādājusies un kaut ko vēl nenogaršotu no tā taču vajadzēja nobaudīt. Gatavošana veicās pavisam ātri, un šķiet, ka modernajā ierīcē tas būtu pat ilgāk. Turklāt izmantoju ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas, kas vēl vairāk tuvināja, jāteic, gardajam rezultātam.
Nomizotu attiecīga lieluma ķirbja gabalu sarīvēju uz rupjās rīves. Katliņā sviestā sarīvētos ķirbjus apmaisot apcepu. Cepšanas režīmā multivārāmajā katlā tam būtu vajadzīgas desmit minūtes. Pēc tam pievienoju ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas, cukuru un vārītu ūdeni un pavārīju dažas minūtes. (Parastās auzu pārslas multivārāmajā katlā biezputras režīmā būtu kopā ar ūdeni un cukuru jāvāra desmit minūtes, jāpielej saldais krējums un jāvāra vēl minūtes desmit.) Tad pielēju saldo krējumu un visu labi izkarsēju. Uzliku katlam vāku un ļāvu putrai vēl pāris minūtes uzbriest. Tad to baudīju kopā ar mango ievārījumu ar čijas sēkliņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma