● 1 baklažāns,
● 1 neliels kabacītis vai cukīni,
● 1 saldais pipars,
● 1 sīpols,
● ½ sarkanā asā pipariņa,
● 2 tomāti,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● 2 ēdamkarotes sojas mērces,
● 2 ēdamkarotes ābolu etiķa, saišķītis diļļu,
● 4 ķiploka daiviņas,
● ½ tējkarotes maltu piparu maisījuma,
● sāls pēc garšas.
Baklažānu, kabaci, sarkano saldo piparu, sīpolu un tomātus nomazgāju, nomizoju vai iztīrīju no sēklām – kas nu ar attiecīgo dārzeni bija jādara – un sagriezu palielos gabalos. Šoreiz sagriezu un tiem pieliku arī pa nelielam gabaliņam ķirbja mīkstuma un purava. Pagatavoju marinādi. Bļodiņā samaisīju sojas mērci, augu eļļu un ābolu etiķi. Pievienoju sasmalcinātus diļļu zaļumus un notīrītus un spiedē sasmalcinātus ķiplokus, piekaisīju arī nedaudz sāls un piparus. Visu labi samaisīju, marinādi pielēju dārzeņiem un kārtīgi sajaucu. Tos pārliku veidnē, pārsedzu ar pārtikas plēvīti un atstāju stundu iemarinēties. Pēc tam cepu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma