Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! “Aploksnītes” ar omleti, tomātiem un šķiņķi

Foto: Brigita Skaistkalne

● 3 – 4 tortiljas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 – 3 olas,

● 1 tomāts,

● 1 – 2 avokado,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● laima sula,

● šķiņķis,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pipari,

● augu eļļa.

Bļodiņā sakūlu olas, pievienojot sāli un piparus, kā arī mazliet piena. Sakarsēju pannu ar augu eļļu un tur ielēju saklapētās olas. Pievienoju arī ripiņās sagrieztus tomātus, uzliku pannai vāku un uz mērenas uguns izcepu omleti, raugoties, lai nepiedeg.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Avokado nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, pusītes nomizoju, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos un ar dakšiņu saspaidīju. Piekaisīju piparus un sāli un pielēju laima sulu, cik šķita vajadzīgs.

Nelielās, 20 centimetru diametra, tortiljās pildīju pa gabalam omletes ar tomātiem, vārīta šķiņķa šķēlīti un avokado masu un salocīju tā, lai pildījums paliek iekšpusē. “Aploksnītes” liku uz pannas un nelielā augu eļļas daudzumā apcepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.