Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības rīkotajā siera konkursā, kurā bija pieteikušies visi lielākie siera ražošanas uzņēmumi, akciju sabiedrības “Rankas piens” Rankas pienotavā ražotais “Ženēvas” siers Šveices sieru grupā ieguva otro vietu.
Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) rīkotajā siera konkursā, kurā bija pieteikušies visi lielākie siera ražošanas uzņēmumi, akciju sabiedrības “Rankas piens” Rankas pienotavā ražotais “Ženēvas” siers Šveices sieru grupā ieguva otro vietu.
“Šogad konkursam pieteicās 13 dalībnieku, iesniedzot 69 produktu paraugus, kam vērtējām siera ārējo izskatu, izskatu griezumā, konsistenci, kā arī garšu un smaržu,” informē LPCS valdes priekšsēdētājs Marģers Rava, uzsverot, ka konkursa mērķis ir veicināt Latvijā ražotā siera eksportu.
Konkursam siera ražotāji no Rankas bija pieteikuši arī sieru “Bembijs”, kurš bija maigs pēc garšas un konsistences, bet sieru nācās no konkursa izņemt, jo atšķīrās uzrādītais tauku saturs. Konkursā ceturto vietu ieguva “Krievijas siers”, “Rankas Rokforas” un “Dzērbenes kūpinātais siers” stienīšos.
Minētais konkurss palīdzēja gūt priekšstatu par siera ražošanas praksi Latvijā, lai izstrādātu rekomendācijas siera kvalitātes tālākai uzlabošanai atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, un ļaus siera ražotājiem Latvijā izvērtēt savu ražojumu galvenās vērtības un vājās puses. A.Rava domā, ka Latvijas siera tirgū šobrīd valda spraiga konkurence, kuru pastiprina siera imports.