Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lieldienu kuličs ar biezpienu

Sastāvdaļas:
• 1 ola,
• 180 gramu biezpiena,
• 150 gramu cukura,
• 50 mililitru piena,
• 50 gramu sviesta,
• 320 gramu miltu,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera,
• 50 gramu rozīņu,
• vaniļas cukurs,
• augu eļļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau iepriekšējos gados esmu vēlējusies pati izcept arī kādu Lieldienu maizi jeb kuliču. Viena (12 centimetru diametra) veidne ar pretpiedeguma pārklājumu šim nolūkam jau bija iegādāta, pēc tam nopirku arī otru tādu pašu, nu atlika tikai darboties. Bet… pirms svētkiem jau vienmēr ir maz laika, tādēļ meklēju recepti, lai gardumu varētu pagatavot ātrāk. Un, šķiet, atradu!

Sviestu izkausēju un atdzesēju. Biezpienu, pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, rozīnes (tās gan ņēmu vairāk par norādīto) un kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus rūpīgi samaisīju kopā. Izliku mīklu abās mazliet ar augu eļļu ietaukotās izjaucamajās veidnēs (mīklas daudzums bija kā radīts tieši tām!) un ievietoju līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 40 minūtes, līdz kuliči bija gatavi. Tos no veidnēm viegli atbrīvoju un uz restītēm atdzesēju. Vajadzēja arī izrotāt, tādēļ šoreiz Lieldienu maizīti pārklāju ar baltās šokolādes glazūru un, lai būtu vēl krāšņāk, pārkaisīju ar konditorejas dekoriņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.