
• 600 gramu zemeņu,
• 1 maza sarkanā paprika,
• 1 neliels gurķis,
• 1 ķiploka daiviņa,
• 50 gramu pilngraudu maizes,
• 150 mililitru tomātu sulas,
• 65 mililitri olīveļļas,
• 1,5 ēdamkarotes baltvīna vai ābolu etiķa,
• 3 ēdamkarotes sakapātu mandeļu,
• daži timiāna zariņi,
• sāls,
• melnie pipari,
• Kajennas pipari.
Papriku iztīrīju no sēkliņām, gurķi nomizoju, tos sagriezu gabaliņos. Arī zemenes pārgriezu. Ķiploka daiviņu sakapāju, bet maizi bez garozas saplucināju. Sagatavotās sastāvdaļas liku blendera krūzē, pievienoju tomātu sulu, olīveļļu, baltvīna etiķi, pāris ēdamkarotes pannā apgrauzdētu mandeļu, timiāna lapiņas, sāli un pa šķipsniņai abu veidu piparu. Visu kopā sablendēju, lai veidojas bieza zupa. To salēju trauciņos un pārkaisīju ar mandelēm. Tad to varam baudīt kā uzkodu, bet ar šķēli grauzdētas maizes šī patīkami atsvaidzinošā zupa var būt arī kā viegls un vasarīgs pamatēdiens.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma