Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Atsvaidzinoša zupa ar zemenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 600 gramu zemeņu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 maza sarkanā paprika,

• 1 neliels gurķis,

• 1 ķiploka daiviņa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 50 gramu pilngraudu maizes,

• 150 mililitru tomātu sulas,

• 65 mililitri olīveļļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1,5 ēdamkarotes baltvīna vai ābolu etiķa,

• 3 ēdamkarotes sakapātu mandeļu,

• daži timiāna zariņi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• melnie pipari,

• Kajennas pipari.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Papriku iztīrīju no sēkliņām, gurķi nomizoju, tos sagriezu gabaliņos. Arī zemenes pārgriezu. Ķiploka daiviņu sakapāju, bet maizi bez garozas saplucināju. Sagatavotās sastāvdaļas liku blendera krūzē, pievienoju tomātu sulu, olīveļļu, baltvīna etiķi, pāris ēdamkarotes pannā apgrauzdētu mandeļu, timiāna lapiņas, sāli un pa šķipsniņai abu veidu piparu. Visu kopā sablendēju, lai veidojas bieza zupa. To salēju trauciņos un pārkaisīju ar mandelēm. Tad to varam baudīt kā uzkodu, bet ar šķēli grauzdētas maizes šī patīkami atsvaidzinošā zupa var būt arī kā viegls un vasarīgs pamatēdiens.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.