Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena un ābolu sacepums ar mannu

● 4 olas,
● cukurs – 5 ēd.k.,
● 3 āboli,
● manna – 125 g,
● biezpiens – 500 g,
● citrona miziņa,
● šķipsniņa sāls,
● soda – ½ tējk.,
● vaniļas cukurs garšai.

ĀBOLUS NOMIZOJU, izņēmu serdes un mīkstumu sagriezu šķēlītēs. Olām atdalīju atsevišķi dzeltenumus un baltumus. Dzeltenumus sakūlu ar cukuru, citronam norīvētu miziņu un vaniļas cukuru. Pēc tam pievienoju sodu, sāli, mannu un biezpienu. Visu kārtīgi samaisīju. Atsevišķi sakūlu olu baltumus un iecilāju biezpiena masā. Visbeidzot uzmanīgi piejaucu ābolus.

Veidni, to biju izraudzījusies ar tukšu vidu, ietaukoju ar sviestu un izlīdzināju tajā mīklu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Pēc tam veidni no krāsns izņēmu un sacepumu atdzesēju. Tiesa gan, šoreiz to bija grūtāk no izraudzītas veidnes atbrīvot, bet garša jau no tā nemainās. Arī aromātiskā citrona miziņa piešķīra šim gardumam savu noti.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.