● 180 gramu biezpiena,
● 1 ola,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 80 gramu miltu,
● šķipsniņa sāls, ¼ tējkarotes sodas,
● ābols – pēc izvēles.
AROMĀTISKUS UN GARŠĪGUS, taču nedaudz citādākus biezpiena plācenīšus, kas gan vairāk atgādināja “bulciņas”, varam izcept ne tikai pannā uz plīts, bet arī cepeškrāsnī. Biezpienam pievienoju olu, sāli un cukuru, kā arī vaniļas cukuru garšai un visu ar dakšiņu samīcīju. Piekaisīju sodu un, pakāpeniski piemaisot izsijātus miltus, samīcīju mīklu. Šoreiz mīklā iejaucu arī nomizotu un sīki sagrieztu nelielu ābolu. Gatavā biezpiena mīkla izdevās pietiekami stingra. Samitrinātām rokām no tās izveidoju plācenīšus un izkārtoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 – 20 minūtes. Kad plācenīši apjomā bija nedaudz palielinājušies un kļuvuši zeltaini brūni, tos no krāsns izņēmu. Garšoja gan bez piedevām, gan silti kopā ar skābo krējumu, tos varam baudīt arī ar svaigu medu.
- Brigita Skaistkalne