Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ceptas cāļa filejas ar gurķiem un riekstiem

● cāļa krūtiņas fileja – 400–500 g,
● sāls – ½ tējk.,
● malti melnie pipari,
● saulespuķu eļļa – 3 ēd.k.
Mērcei:
● 1 liels skābēts gurķis,
● 8–10 valriekstu kodoli,
● majonēzes – 4–5 ēd.k.,
● pa pussaišķītim pētersīļu un diļļu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cik daudz dažādu ēdienu pagatavošanai varam izmantot it kā jau ierastās cāļa krūtiņas filejas! Lai atkal nebūtu jāmielojas ar tradicionālajām karbonādēm, izraudzījos šo ideju – mazliet vairāk laika gan tam bija jāpatērē, tomēr citādāk.

Cāļa krūtiņas mazās filejas noskaloju un apsusināju, tās pat porciju gabalos nebija jāsagriež. Atlika tikai viegli ar gaļas āmuriņu izklapēt no abām pusēm un apkaisīt ar sāli un pipariem. Tad filejas pannā ar uzkarsētu eļļu apcepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltainas.

Piemērota izmēra veidni ietaukoju ar eļļu un tur vienā kārtā izvietoju apceptās filejas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gurķus, šoreiz gan skābēto nebija un izlīdzējos ar mazajiem marinētajiem, smalki sagriezu, valriekstu kodolus ar nazi sasmalcināju. Arī pētersīļu un diļļu zaļumus sīki sagriezu. Visas šīs sastāvdaļas samaisīju kopā ar majonēzi un vienmērīgi sadalīju pa filejas gabaliņiem.

Veidni ievietoju cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā gaļu cepu apmēram 20 minūtes. Pēc tam to varam baudīt gan kā patstāvīgu ēdienu, gan kopā ar kādu no iecienītajām piedevām – kartupeļiem, griķiem, rīsiem vai dārzeņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.